Hjälpande Alla Hjärtans Dag present...

På vägen till jobbet imorse läste jag Metro, och där hade Unicef en annons om olika hjärtans presenter man kan köpa åt bättre behövande. Bra idé att faktiskt utnyttja en komersiell "högtids dag" för att hjälpa de som faktiskt kan behöva lite extra "uppvaktning".

Här är ett litet urval vad man kan köpa:



Lek är livsviktigt - särskilt för barn i kris. Att få möjlighet att leka och skratta är absolut nödvändigt för att barn ska komma över hemska upplevelser. Leken är en möjlighet att komma ifrån en hemsk vardag och den kan vara ett första steg mot normalitet i tillvaron. Därför skickar UNICEF hopprep och annan lekutrustning till krig- och katastrofdrabbade områden världen över.

Köp hopprep, det kan förändra barns liv. 30 st hopprep kostar 147:-.





Nötkräm mot undernäring

Tre påsar jordnötskräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. Krämen är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt och den räddar tusentals liv varje dag. Jordnötskrämen innehåller en blandning av ett stort antal vitaminer och mineraler som ger ett bra näringsintag.

Påsarna håller 24 månader efter förpackningsdatum. 50 påsar á 92 gram kostar 195 kronor och kan rädda livet på 16 undernärda barn.





Världsdel efter världsdel blir poliofri och år 2007 rapporterades endast 1307 nya fall av polio. Ett av de få länder som fortfarande kämpar mot sjukdomen är Nigeria och därför samarbetar UNICEF nu med regeringen för att vaccinera alla barn. Och vi är på god väg. 40 miljoner barn i Nigeria är nu vaccinerade. Här kan du köpa 200 doser poliovaccin för 290 kronor. För att ett barn ska få ett fullgott skydd krävs tre doser.

Sen hade de andra saker på deras hemsida som man kan köpa för att göra livet bättre för människor i tredje världen. Bland annat en fyrhjulsdriven jeep á 183 493:-..





Så...ge en bit hjärta till någon som behöver det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0